sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Turhat huolet...

Halvatlennot.fi

Ei pitäisi nuolaista, ennen kuin tipahtaa. Juuri, kun pääsin sanomasta kuinka
huolet kuuluvat matkustamiseen, niin nyt niitä sitten tulee.

Olin eilen tosiaan ajamassa lauantain yövuoroa taksissa, kunnes sain alkuillasta sähköpostia eTicket:stä, josta olin lippuni ostanut. Lipussa ilmoitettiin iloisesti kuinka maksu on saapunut onnistuneesti perille, lippua vaan ei saatu lento- yhtiöltä, joten eipä matka nyt onnistu. Pari kertaa luin sähköpostin ja ihmettelin, että eikö ne nyt aikasemmin voineet siitä ilmoitaa, kun lähtöön on alle 12 tuntia.

Otsassa kylmä hiki valuen ja ajatusten heittäessä kärrynpyörää, ajoin kotia kohti. Kotona anoin lentolipusta rahat takaisin ja rupesin käymään vaihtoehtoja läpi. Manchesteriin lentäviä lentoyhtiöitä on paljon ja lippujen hinnat vaihtelivat suuresti yhtiön ja päivän mukaan. eTicket sun muut Supersaversit eivät tulisi enää kyseeseenkään, niin paljon niistä on huonoja kokemuksia, joten suuntasin nokkani kohti finnairin elegantteja kotisivuja. Finnair tarjosi samaa lentoa, mihin olin aikasemmin pyrkinyt, yli sataa euroa kalliimmalla. Lähtö oli kallis, mutta tulomatka maksoi saman verran kuin alkuperäisessä. Vaihdoin päivän maanantaille ja tättädää, vain 40 euroa kalliimpi paketti oli syntynyt.

Halusin kuitenkin varmistaa vielä Matildalta, että tämä päivämäärän vaihdos sopii hänelle. Matilda oli kuitenkin nauttimassa englantilaisen rouvan kanssa iltateetä, joten jouduin odottamaan häntä hetken. Ajattelin käyttää aikani tehokkaasti, joten kävin päätin käydä kakkendaalilla siinä odottaessa. Toimituksesta suoriuduttuani oli lentolippu kuitenkin kallistunut 45 eurolla lisää. Tässä vaiheessa hermoni olivat kuitenkin niin herkässä, että ostin liput, oli hinta mikä tahansa.

Kaikki valmista lähtöön

Nyt tilanne alkaa tasaantua ja lähtöön on aikaa enää noin kahdeksan tuntia. Terve matkajännitys alkaa hiipiä kehooni ja pakkaaminenkin alkaa olla valmista. Ruisleipää kuulemma kannattaa ottaa mukaan, koska tummin leipä mitä sieltä saa kaupasta on suunnilleen saman sävyistä, kun perus suomalaisen iho talvikaamoksella. Toinen asia mitä suositeltiin pakata on lämmintä vaatetta. Taloista on unohdettu villat seinistä, joten sillä kannattaa sitten vuorata itsensä. Kuulemma wc:n seinän läpi voi katsella maisemia, eikä siihen tarvita edes ikkunaa.

Näillä eväillä suuntaan pilvilinnojen kautta Helsinki-Vantaan-lentoasemalle. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti